ПУ Свети Сава: За децу Ораховца – за Косово и Метохију

На дан када прослављамо великог архистратига-архангела Михаила, упућујемо овај допис као обавештење и позив свима онима који су у могућности да помогну завршетак обнове парохијске сале у Ораховцу.

Ораховац је једна од најугроженијих енклава на Космету са својих 280 житеља од којих је 80 деце. Живот се одвија на триста дужних метара простора, а житељи и деца немају ни један затворен-заједнички простор за коришћење као што су кафић, клуб, биоскоп, библиотека, рођендаоница или ресторан….
Православно удружење Свети Сава је са својим члановима и пријатељима успело да заврши све грађевинско занатске радове, опреми салу са намештајем, кухињом, тоалетима, телевизором, компјутерима и библиотеком. Да би сала била функционална свих 12 месеци, неопходно је да се купи пелет и уведе грејање, које ћемо уз Божију помоћ завршити до Божића.
Неопходна средства за увођење грејања и пелет су око 7000е
Уплате се могу извршити на рачун удружења са напоменом – обнова парохијске сале у Ораховцу – или у готовини у удружењу
ТР. 105000000221562773
АИК банка