Удружење „Свети Сава“ из Новог Сада поново обрадовало децу у Ораховцу

Данас су у Ораховцу деци од новорођенчета до осмог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“, као и ученицима Гимназије Ораховац подељене тренерке, као дар Православног удружења Свети Сава из Новог Сада.

      Тренерке је уручила професорица Оливера Радић, која каже да ово није прва акција овог удружења за децу Ораховца.

Удружење „Свети Сава“ из Новог Сада поново обрадовало децу у Ораховцу (Фото: Радио Гораждевац)

„Православно удружење „Свети Сава“ из Новог Сада већ годинама организује поклоничка путовања по православним земљама, обилазе и помажу светиње од Свете земље до Русије. Приликом сваке посете Косову и Метохији обавезна дестинација су им Ораховац и Велика Хоча. Сарадња са нашим школама је јако добра и поред бројних акција којима су доносили поклон пакетиће и школски прибор за децу у Ораховцу и Великој Хочи, деца и професори су били и гости Новог Сада. Захваљујући овом удружењу изграђена је и сала у парохијском дому у Ораховцу, која пуно значи свима нама“, рекла је Оливера за Радио Гораждевац.

Оливера је додала да удружење има своје чланове у разним деловима Србије, а у данима око Савиндана Ораховац су посетили неки од њих и уручили деци патике и лопте.

„Чланови удружења из Новог Сада, Ђурђева и Каћа су посетили Ораховац и даривали децу патикама и лоптама. Имали су прилику да се виде са децом, разговарају са родитељима и упознају се са животом деце овде. Овом приликом упућујемо велику захвалност свим члановима удружења који су омогућили да деца Ораховца добију квалитетну спортску одећу и обућу, коју многи родитељи нису у могућности да приуште“, рекла је Оливера Радић.

Приликом недавне посете, Светосавци (како себе називају чланови овог удружења) обишли су Велику Хочу и присуствовали проби дечијег фолклора који је однедавно обновљен. Том приликом су им даривали нови звучник како би им олакшали пробе и игру. На тај начин још једном су показали своју љубав и бригу о деци из Ораховца и Велике Хоче.